A kuszkusz hagyományos élelmiszertermék, amely ötvözi a tészta és a darák tulajdonságait. Durumbúzából készül, amely több fehérjét tartalmaz, mint a lágy búza, Lengyelországban kenyér és búzadara előállítására használják. A keleti és afrikai konyha egyik fő összetevője. A kuszkusz a párolt darák egyike, nem igényel főzést. Elég, ha forró vizet vagy húslevest öntünk, hogy néhány perc múlva laza és finom zabkását kapjunk. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Egyre gyakrabban helyettesíti a rizst és a zabkását a konyhában. Hús (főleg birka), hal vagy zöldség mellé tálaljuk. Salátákban, rakott ételekben, mártásokban, levesekben és pörköltekben fogyasztják. Baromfihús töltelékként is használják.
Lehet a desszertek alapja cukor, méz, dió és aszalt gyümölcs hozzáadásával.
* Referenciabeviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) Egy 300 g -os csomag 3 adag terméket tartalmaz.